Dantura lasă o amprentă deosebită asupra vieţii omului modern.Un zâmbet strălucitor rămâne un vis al numeroşilor noştri pacienţi purtători de restaurări protetice convenţionale.De mai bine de 20 de ani au apărut alternative de înlocuire a dinţilor pierduţi prin implanturi dentare, implantul reprezentând rădăcina artificială a noului dinte.
Datorită integrării ferme în oasele maxilare, implanturile dentare permit realizarea unor restaurări aproape identice cu dinţii naturali pierduţi, acest lucru contribuind esenţial la estetica zâmbetului şi la reabilitarea funcţiilor de masticaţie, râs şi vorbire. Calitatea vieţii este îmbunătăţită semnificativ atunci când toate aceste funcţii îşi reiau rolul important în organism.
Procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit.Dar, împreună cu medicul dumneavoastră veţi descoperi soluţii foarte bune de reabilitare a zâmbetului prin implanturi dentare, fiecare caz fiind, desigur, individualizat în funcţie de nevoile şi cerinţele dumneavoastra. Pierderea dinţilor poate să apară în toate etapele vieţii.Sunt situaţii când dinţii se pierd la persoanele tinere datorită accidentelor (traumatisme) care duc la expulzia lor, şi în această situaţie implanturile dentare sunt indicate cu sau fără înlocuirea osului pierdut in urma traumei.
1)-Corpul implantului;
2)-Bont protetic într-o punte sprijinită pe implanturi dentare;
3)-Coroana dintelui sprijinită pe un implant unidentar.
În cazul persoanelor în vârstă care au pierdut mai mulţi dinţi sau chiar pe toţi, (edentaţie totală) implantologia orală reprezintă o alternativă la proteza totală sau parţială.Implanturile dentare pot fi folosite la pacienţii sănătoşi (fără afecţiuni generale grave cum sunt : diabet zaharat insulinodependent ; bolnavii de cancer de orice tip ; leucemie acută ; ciroză hepatică ; bolnavi dependenţi de chimioterapie sau radioterapie ; consum de droguri), cu o igienă orală bună şi care nu sunt fumători cronici. Implanturile dentare nu se aplică la copiii in creştere, la care creşterea osoasă nu s-a definitivat, şi sunt contraindicate la pacienţii sub 16 ani.
Implantul dentar reprezintă rădăcina artificială a dintelui absent, care va fi reconstituit în cavitatea orală. Implanturile dentare sunt piese de mare fineţe, confecţionate din Titan de înaltă puritate, care sunt foarte bine integrate în os, fiind perfect rezistente la forţele de muşcătură şi forfecare din masticaţie, la fel ca dinţii naturali. Când extragem un dinte bolnav/rădăcină bolnavă,osul îşi pierde sprijinul, şi se retrage (atrofie).Sunt cazuri când, la mandibulă (maxilarul inferior), datorită pierderii dinţilor, osul se subţiază într-atât încât ajunge la grosimea unui creion.Pe o astfel de grosime a osului (şi implicit a gingiei), orice proteză mandibulară este imposibil de executat.Dacă se inseră implanturi in acea zonă, osul nu se mai resoarbe şi îşi păstrează atât înalţimea cât si lăţimea (grosimea). De asemenea, dacă lipseşte un dinte şi dorim protezare clasică, ar însemna să ‘’stricăm’’ prin şlefuire 2 dinţi vecini sănătoşi ca să înlocuim unul pierdut, ceea ce este destul de reprobabil pentru stomatologia de azi. Prin plasarea unui implant in zona respectivă rezolvăm lipsa dintelui fără să ‘’distrugem’’ alţi dinţi sănătoşi din vecinatate.Implanturile dentare sunt o alternativă deşi costisitoare totuşi solidă, la orice tip de proteză dentară, aceasta din urmă fiind frecvent asociată degradării/îmbătrânirii fizice a individului.
Deşi scumpe în aparenţă, implanturile dentare oferă mult mai multe beneficii asupra sănătăţii pe termen lung, ‘’investiţia’’ fiind mult superioară şi de mai lungă durată decât protezarea clasică.
Implantul dentar este format din : corp (fixat in osul maxilar) şi bont protetic, care vine acoperit de coroana dintelui pierdut.
1.-restaurarea unui singur dinte pierdut;
2.-restautarea unui grup de dinţi (punte dentară ce se sprijină pe mai multe implanturi).
3.-restaurarea întregii arcade dentare la pacienţii care şi-au pierdut toţi dinţii.
-alb = dinţi sănătoşi;
-albastru = dinţi înlocuiţi.
Va puteti programa rapid la unul din numerele de telefon disponibile sau direct la clinica noastra.
Recomandarile colaboratorilor nostri, medici stomatologi renumiti cat si ale pacientilor nostri, reprezinta garantia calitatii serviciilor noastre.
Avand in vedere ca suntem o unitate de ambulator de Chirurgie maxilo-faciala, lucram si dupa orele normale de program ale fiecarei zile.
Preturile noastre rezonabile au pus zambetul pe buze multor pacienti ai clinicii noastre de-a lungul timpului.
Vezi ce spun pacientii nostri despre serviciile clinicii noastre. Mai jos sunt comentariile pacientilor Clinicii Dentare Dr. Bozocea.
Recomand aceasta clinica dentara. Preturi bune, atitudine placuta. Personalul este compus din oameni pasionati de jobul lor iar acest lucru este vizibil in calitatea serviciilor.
Ioana D (Bucuresti)Dear Dr Bozocea, I hope this email finds you well. I just wanted to email you to say thank you for taking on the students over these past 3 weeks, all of the students had wonderful things to say and really enjoyed their time spent with you in the dentist! They learned a lot :) so thanks again for your time! We would love to work with you in the future with our dentist students if you are happy to have us! Have a wonderful day. Kind regards, Student Placement Co-ordinator (UK)
SamanthaComparand preturile pentru implanturi dentare cu ale altor clinici dentare din Brasov si din tara, am ales serviciile domnului Dr. Bozocea. Rezultatele au fost peste asteptari!
Andrei Dediu - Brasov
Cateva cuvinte...
Ma gandesc de mai mult timp sa scriu cateva randuri in legatura cu ceea ce numim de-o vreme "specialitatea" implantologie. Cred ca tuturor ne place sa acordam o importanta mare lucrurilor care ne aduc satisfactii atat profesionale cat si materiale mai mari in practica de zi cu zi. Insa, trebue sa recunoastem faptul ca aceasta ''specialitate'' la care ne referim este mai degraba o modalitate de tratament la indemana profesionistului, si subliniez acest lucru, si nu a pacientului, care nu de putine ori face presiuni in directia acestui tip de tratament. Si spun acest lucru fiindca ma confrunt in practica de zi cu zi cu cazuri de solicitare a tratamentului prin implanturi dentare, acolo unde nu este cazul. Mai nou, constat uneori ca simpla prezenta a unei retractii osoase sau a unei parodontite apicale cronice vine cu indicatia de extractie dentara in scop implantar. Desigur, alegerea ne apartine din punct de vedere terapeutic si nu este bine sa cadem in ''capcanele'' tentatiilor de tip financiar, care ne inclina catre ideea ca implantul dentar este mai bun decat dintele natural.
Desigur ca nu trebuie sa uitam pasii pe care ii urmam in alegerea tipului de tratament propus.Varianta corecta si nepartinitoare, spune ca pacientului trebuie propuse metodele de tratament clasice de care dispunem, si mai apoi metodele chirurgicale, nu inainte de a lua in calcul toate tipurile de investigatii clinice si paraclinice care ne sunt acum mult mai la-indemana , comparativ cu cele de care beneficiam in trecut. Desigur ca o importanta majora trebuie acordata anamnezei, discutiei cu pacientul, avand in vedere obligativitatea legala de a obtine consimtamantul informat al acestuia pentru rezolvarea cazului.
Pacientul trebuie informat corect despre ceea ce inseamna riscuri si complicatii ale interventiilor la care urmeaza sa fie supus. Trebuie cantarite corect elementele de beneficiu versus risc ale fiecarei interventii, asfel incat sa actionam in permanenta in beneficiul sanatatii pacientului, conform principiului ’’Primum non nocere’’.
Nu in ultimul rand, trebuie sa ne amintim ca pacientul nostru este o fiinta umana, iar lucrul cu oamenii implica din partea medicului un grad ridicat de empatie si de inteligenta emotionala. Un medic bun trebuie sa fie si un psiholog bun pentru pacientul sau, astfel incat relatia stabilita intre cei doi sa se bazeze in primul rand pe incredere. Din experienta am observat ca daca incercam sa ne punem noi insine in locul pacientului pentru orice plan de tratament am elabora, mergand pe principiul “ trateaza pacientul asa cum te-ai trata pe tine”, succesul la final este garantat si increderea pecientului este castigata.
Cred cu tarie faptul ca reclama cea mai buna este cea care ne-o fac pacientii nostri, de aceea nu o sa ne gasiti pe niciun banner de bloc sau pictati cu mare arta pe autobuzele din oras. Dupa parerea mea reclamele la servicii medicale ascund destula frustrare si neputinta. De aceea, ca si pacienti, trebuie sa fim foarte atenti la ce plecam urechea si incotro ne indreptam in alegerea serviciilor medicale, pentru ca in medicina uneori, o singura greseala este de ajuns.
Multumim atat pacientilor nostri, carora le redam cu succes zambetul de zece ani incoace, dar si colaboratorilor nostri, medici stomatologi care ne onoreaza cu increderea pe care ne-o acorda zi de zi. Fara dumneavoastra nu am fi evoluat, nu am fi invatat si nu am fi ajuns atat de sus in profesie.
Cu deosebita consideratie,
Traian Bozocea & echipa Dentart. Septembrie 2017
Se incarca..