Despre noi

Dr.Bozocea Traian DMD, MSc

  • Medic Specialist Stomatolog,

  • absolvent promotia 2004 al UMF Iuliu Hatieganu  Cluj-Napoca

 

Dr.Bozocea Mihaela DMD, MD

  • Medic Specialist Chirurgie Orala si Maxilo-Faciala,

  • absolventa a Facultatii de Medicina Generala in cadrul Universitatii Transilvania Brasov

  • absolventa a Facultatii de Medicina Dentara in cadrul UMF Carol Davila Bucuresti

  • angajata a Spitalului Clinic Judetean Brasov-Compartimentul de Chirurgie OMF

 

Dr.Bud Eugen DMD

  • Medic Specialist Ortodontie si Ortopedie dento-faciala

 

 

Cateva cuvinte...

 

 

 

Ma gandesc de mai mult timp sa scriu cateva randuri in legatura cu ceea ce numim de-o vreme "specialitatea" implantologie. Cred ca tuturor ne place sa acordam o importanta mare lucrurilor care ne aduc satisfactii atat profesionale cat si materiale mai mari in practica de zi cu zi. Insa, trebue sa recunoastem faptul ca aceasta ''specialitate'' la care ne referim este mai degraba o modalitate de tratament la indemana profesionistului, si subliniez acest lucru, si nu a pacientului, care nu de putine ori face presiuni in directia acestui tip de tratament. Si spun acest lucru fiindca ma confrunt in practica de zi cu zi cu cazuri de solicitare a tratamentului prin implanturi dentare, acolo unde nu este cazul. Mai nou, constat uneori ca simpla prezenta a unei retractii osoase sau a unei parodontite apicale cronice vine cu indicatia de extractie dentara in scop implantar. Desigur, alegerea ne apartine din punct de vedere terapeutic si nu este bine sa cadem in ''capcanele'' tentatiilor de tip financiar, care ne inclina catre ideea ca implantul dentar este mai bun decat dintele natural.

 

Desigur ca nu trebuie sa uitam pasii pe care ii urmam in alegerea tipului de tratament propus.Varianta corecta si nepartinitoare, spune ca pacientului trebuie propuse metodele de tratament clasice de care dispunem, si mai apoi metodele chirurgicale, nu inainte de a lua in calcul toate tipurile de investigatii clinice si paraclinice care ne sunt acum mult mai la-indemana , comparativ cu cele de care beneficiam in trecut. Desigur ca o importanta majora trebuie acordata anamnezei, discutiei cu pacientul, avand in vedere obligativitatea legala de a obtine consimtamantul informat al acestuia pentru rezolvarea cazului.

 

Pacientul trebuie informat corect despre ceea ce inseamna riscuri si complicatii ale interventiilor la care urmeaza sa fie supus. Trebuie cantarite corect elementele de beneficiu versus risc ale fiecarei interventii, asfel incat sa actionam in permanenta in beneficiul sanatatii pacientului, conform principiului ’’Primum non nocere’’.

 

Nu in ultimul rand, trebuie sa ne amintim ca pacientul nostru este o fiinta umana, iar lucrul cu oamenii implica din partea medicului un grad ridicat de empatie si de inteligenta emotionala. Un medic bun trebuie sa fie si un psiholog bun pentru pacientul sau, astfel incat relatia stabilita intre cei doi sa se bazeze in primul rand pe incredere. Din experienta am observat ca daca incercam sa ne punem noi insine in locul pacientului pentru orice plan de tratament am elabora, mergand pe principiul “ trateaza pacientul asa cum te-ai trata pe tine”,  succesul la final este garantat si increderea pecientului este castigata.

 

Cred cu tarie faptul ca reclama cea mai buna este cea care ne-o fac pacientii nostri, de aceea nu o sa ne gasiti pe niciun banner de bloc sau pictati cu mare arta pe autobuzele din oras. Dupa parerea mea reclamele la servicii medicale ascund destula frustrare si neputinta. De aceea, ca si pacienti, trebuie sa fim foarte atenti la ce plecam urechea si incotro ne indreptam in alegerea serviciilor medicale, pentru ca in medicina uneori, o singura greseala este de ajuns.

 

Multumim atat pacientilor nostri, carora le redam cu succes zambetul de zece ani incoace, dar si colaboratorilor nostri, medici stomatologi care ne onoreaza cu increderea pe care ne-o acorda zi de zi. Fara dumneavoastra nu am fi evoluat, nu am fi invatat si nu am fi ajuns atat de sus in profesie.

 

          

 

 

 

 

 

Cu deosebita consideratie,

 

Traian Bozocea & echipa Dentart.                                                                                                                            Septembrie 2017

 

 

 

 

 

 

 

Caz augmentare 2-nd stage

Caz augmentare 2-nd stage

2017-10-28

Augmentare cu bloc osos cortical din regiunea mentoniera, faza de indepartare a [..]

Sinus lift cdr.1 si inserare implanturi

Sinus lift cdr.1 si inserare implanturi

2013-08-04

[..]

Se incarca..